Tájfutó szakosztály hírei2010. november 12-14.
Tájfutás
Meeting Orientamento Venezia (MOV) - Velence, Olaszország


A Paksi SE tájfutóinak 2010 évi utolsó nagy megmérettetése és jutalomversenye is volt egyben ez a verseny. A péntek utazással telt el, majd szombaton egy egész napos városnézés várt ránk. Maga a verseny vasárnap volt, ami után rögtön indultunk haza. A rendezvényen minden évben több, mint 2500 tájfutó indul 100-150 fős kategóriákban.

A verseny távra inkább hasonlít egy normáltávú bajnokságra, technikailag pedig a parktájfutáshoz, ezért elég nagy iramban kell haladni a viszonylag hosszú pályákon. Átlagosan 40-50 perc alatt teljesítették a futók a pályákat.

A versenyzőnek végig komolyan koncentrálni kell az útvonalakra, mert könnyen el lehet nézni a kis utcákat és egy kis figyelem kihagyás után nagyon nehezen lehet beazonosítani a pontos helyünket a térképen. A szakosztály sportolói a tavalyi velencei verseny után már gyakorlottabban vágtak neki a feladatnak, és most jobb eredményeket értek el.

Legjobb eredményeket Kiss Gábor (16.), Weisz Pál (29.), Lénárt Viktória (31.), Kocsner Péter (41.) és Kurucz Bence (45.) érte el.

Fotók:


Kiss Péter


Kiss Péter


Kiss Péter


Lénárt Dániel


Rajt


Tárnok Maya


Tinnyei Petra


Dömötör Balázs