Paksi Sportegyesület hírei2010. november 16.
Szerződéskötés a Méhecskék SE-vel


Sajtótájékoztatóval egybekötött szerződés aláírásra került sor hétfőn délelőtt a PAKSI SE Fehérvári úti székházában. A PSE részéről Balog Judit ügyvezető igazgató, valamint Osztermájer Gábor labdarúgó utánpótlás szakág-vezető, míg a kalocsai Méhecskék SE részéről Faragó László elnök voltak jelen. Mindhárman hangsúlyozták, hogy ahogy más sportágakban, így a labdarúgásban is kiemelten kell foglalkozni az utánpótlással.

Balog Judit elmondta, hogy a PAKSI SE mindig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás nevelésre, képzésre, és ez különösen igaz a Labdarúgó Szakosztályra, melynek minden csapata az NB I-ben játszik. Az elmúlt években nyolc saját nevelésű fiatal mutatkozott be a felnőtt csapatban, ami minősíti az utánpótlásban folyó munkát. A Méhecskék SE-ben nagyon sok tehetséges futballista bontogatja szárnyait, így az együttműködés során nekik is tudunk a hosszútávú fejlődés érdekében perspektívát nyújtani.

Osztermájer Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy egyre nehezebb az utánpótlás csapatokba új játékosokat szervezni, mivel egyre kevesebb a gyerek is. Osztályok, iskolák szűnnek meg, és így nagyobb területről kell meríteni. Ezért is jött létre ez a megállapodás, ami mindkét fél érdekeit szolgálja. Egyrészt a PSE "figyelme" most még jobban kiterjedhet a Duna túlsó oldalára, másrészt a gyerekeknek igazi perspektívát nyújt, hogy bekerülhetnek egy olyan klubba, amelynek felnőtt csapata az NB I-ben szerepel. Tehát van előttük jövőkép.

Faragó László hangsúlyozta, hogy azért döntöttek a PSE mellett, mert bár tárgyaltak más élvonalbeli csapatokkal is, az a munka, az a hozzáállás és felfogás áll a Méhecskékhez a legközelebb, amit a paksiak képviselnek. Csak magyar játékosokban gondolkoznak, és így tényleg van jövőjük a gyerekeknek. Elmondta, hogy jelenleg 150 játékosuk van, és természetesen foglalkoznak megfigyeléssel is. Ráadásul bevonták a Kalocsa környéki településeket is a programba, így még nagyobb az a kör ahonnan fiatal tehetségeket lehet felfedezni a labdarúgás számára.

A két egyesület közösen vesz részt tornákon, információkat, híreket cserélnek, az edzők megosztják egymással a tapasztalataikat, és természetesen egyengetik a tehetséges fiatalok útját.

 

  VISSZA A PSE HÍREKHEZ