Paksi Sportegyesület hírei2012. április 20.
Az "Év edzője": Barta Attila (tenisz)


- 2003-ban a szétesés előtt álló OB III-as csapatot, mint csapatkapitány összefogta, majd két év múlva a csapat kivívta az OB II-be jutást. Már 5. éve a PSE férfi felnőtt csapata helytáll az OB II-ben. Barta Attila 2011-ben a magyar felnőtt ranglistán eddigi legjobb eredményét elérve a 131. helyen végzett. Ezzel az OB II-es csapat első pályás játékosa lett.

- 2011-ben elérte eddigi legjobb egyéni eredményét: a felnőtt fedett vidékbajnokságon bekerült a legjobb nyolc közé. Felnőtt versenyeken értékes ranglista pontokat szerzett és dobogón is végzett.

- 2012-ben a seniorok közt is kipróbálja tenisztudását. Jelenleg a 128. helyen van, de célja, hogy év végére a legjobb 5-be kerüljön, valamint feliratkozzon a senior világranglistára.

- A Paksi Sportegyesület által alapított Év sportolója díjat 2010-ben Barta Attila tanítványa Klopcsik Diana kapta. Dia jelenleg 38. a magyar felnőtt női ranglistán, viszont eddigi legjobb rangsora a 19.

- A korosztályos teniszezők közt számtalan megye bajnokot nevelt ki, akik közül többen megállták a helyüket az országos versenyeken is.

- A szakosztályon belül edzőtársaival kitűnő a kapcsolata. A munkatársakkal olyan körülményeket teremtett, ahol a gyerekek fejlődése folyamatosan biztosított.

- A szakosztályon belül dolgozó edzőkollégák és saját szakmai ismereteinek bővítésére is odafigyel. 2011-ben írt egy jegyzetet, könyvet a tenisz edzői munkáról, melyben a sok év alatt összegyűlt tapasztalatot, tudást szedte össze. Ez a könyv ( címe: A teniszről ez meg az) segítséget ad az edző kollégák részére a munkájuk könnyebb és magasabb szinten való végzéséhez.

 

  VISSZA A PSE HÍREKHEZ