Paksi Sportegyesület hírei2012. július 05-08.
Tenisz
Országos Vidék Bajnokság - Miskolc


A FUX Kupáért

2012. Július 5-8-án került megrendezésre Miskolcon az Országos Szenior Vidék Bajnokság, mellyel egy időben rendezték meg a Budapest Város Szenior Bajnokságot. Ez a két verseny előzi meg az Országos Bajnokságot, mely Július végén lesz.

Mi is az a szenior bajnokság? Hazánkban ugyanolyan szabályokkal bonyolítják a szenior bajnokságot, mint bárhol a világban. 35 év fölött lesz valaki szenior korú és a korosztályok 5 évenként vannak meghatározva, hasonlóan az ifjúsági korú versenyző gyerekekhez, csak az ifjúságiaknál 2 évente „ugranak” a korosztályok. Magyarországon egy évben négy olyan szenior versenyt is rendeznek, melyen világranglista pontot lehet szerezni, de ennek feltétele a nemzetközi regisztráció – IPIN kód.

Barta Attila 2012-es tervei közt szerepel, hogy saját korosztályában - F45 - méretteti meg magát. A miskolci vidék bajnokság a harmadik versenye volt ebben az év-ben. Előzőleg Budapesten első, Balatonbogláron pedig harmadik helyezést ért el. Miskolcon sikerült megszerezni a magyar szenior vidék bajnoki címet. A három verseny összesen 160 pontot jelent, ami a magyar szenior ranglistán a 6. helyezéshez elég, de még 3 verseny szerepel a 2012-es tervek közt, melyek már ITF versenyek, vagyis győztes mérkőzés esetén világranglista pontot is adnak.

A miskolci rendezők igazán kitettek magukért, mert kitűnő körülmények között, baráti hangulatban telt az idei vidékbajnokság, melyen összesen 85 versenyző vett részt különböző korosztályokban, versenyszámokban.

Képek:

  VISSZA A TENISZ HÍREKHEZ