Paksi Sportegyesület hírei2012. augusztus 03-05.
Tenisz
Szatmár Kupa Nemzetközi Teniszverseny - Fehérgyarmat


2012. augusztus 3-5-én került megrendezésre Fehérgyarmaton a Szatmár Kupa Nemzetközi Teniszverseny, mely 2. kategóriás szenior verseny. A nemzetköziségét az adja, hogy a szervezők lehetőséget adnak a közeli Romániából, Ukrajnából és Szlovákiából nevezőknek is, hogy indulhassanak ezen a versenyen.

A Paksi SE színeit Barta Attila képviselte, aki ebben az évben kezdte meg versenyzését a magyar szenior bajnokságban. Hazánkban egy éven belül egy 1. kategóriás és kettő 2. kategóriás versenyt rendeznek és több kisebb kategóriás versenyt. A Szatmár Kupa 2. kategóriás verseny, melyen a győztes 90 bajnoki ponttal gazdagodik.

A sorsolás úgy alakult, hogy első körben a magyar ranglista 3. helyezettjével, a verseny első számú kiemeltjével - Dobosi Csabával - sorsolták össze Barta Attilát. Dobosi Csaba volt az, akitől Attila a balatonboglári versenyen kikapott az elődöntőben. Nagy csatában, kettő szettben most viszont a paksi versenyző nyert, kiegyenlítve az egymás elleni mérleget. Az első kiemelt búcsúztatása után mindenki azt gondolná, hogy sima út vezet a győzelemig.

Mivel ez egy nemzetközi verseny, ezért a külföldi nevezőkről semmit nem lehet tudni, hogy milyen játékerőt képviselnek. A paksi versenyzőnek az elődöntőben és a döntőben is román ellenféllel kellett megmérkőznie, de végül szettveszteség nélkül győzedelmeskedett és elvitte a bajnoknak járó 90 pontot. Ezzel Attilának összesen 250 pontja van, mely a 2013. januári ranglista kiadásakor az 1-3. hely valamelyikéhez lesz elegendő.

A további terv, hogy Attila szeptember elején indul a XXXVI. Magyarország Nemzetközi Szenior Bajnokságán, Keszthelyen, melyen világranglista pontokat lehet szerezni.

Képek:

  VISSZA A TENISZ HÍREKHEZ