Tájfutó szakosztály hírei2012. november 09-11.
Tájfutás
Velencei Parktájfutó Verseny - Olaszország


2012. november 9-11. között 15 fővel Olaszországba, azon belül Velencébe utaztunk, hogy részt vegyünk egy 4000 fős tájfutó versenyen. A verseny a Paksi SE versenyzőinek nem számít újdonságnak, hiszen ez volt a 4. alkalom, hogy elutaztunk erre a rendezvényre. A versenyre való utazási költségeket Endrődi József, Horányi György, Kiss Péter és Kiss Gábor szponzorálta útiköltség és gépjármű biztosításával, nélkülük nem jutottunk volna ki.

Mi is volt a versenyen: térdig érő víz, kaotikus állapotok, óriási vihar – a média szerint. Szerintünk: pénteken egy szép utazás, közben megálltunk Szlovéniában a híres Trojanei fánkosnál az Alpok hegyei között. Este szállásfoglalás, beszélgetés. Szombaton városnézés száraz lábbal, regisztráció a versenyközpontban. Vasárnap pedig egy kicsit eláztunk. Sajnos a vihardagály 20-30cm magasan elöntötte Velencét, melytől nem ijedtünk meg. Gyakorlatilag bokáig érő vízben versenyeztünk, de csak az, aki bevállalta. A versenyzési szándékot mindenki eldönthette, így a 15 főből 12 fő eredményesen teljesítette a távot. Külön megjegyzem, hogy a versenyrendezők a rossz időjárás miatt 2 órával elcsúszatták a rajtot, majd adtak 2 órát, hogy mindenki akkor rajtolhasson, amikor akar. Mikor ezt közölték és bemondták, hogy elindult az első versenyző a több ezer tájfutó hangos tapssal és örömmel nyugtázta, hogy mégsem marad el a verseny. Legjobb eredményt jómagam egy 5. és Kiss Péter 19. helyezéssel érte el a paksiak közül.

Hazafelé pedig már újra száraz lábbal sétáltunk ki a városból, mert a vihardagály amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment.

Fényképek:
Kiss Gábor, edző  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ