Tájfutó szakosztály hírei2013. január 25.
Tájfutás
2012. évi Szakosztályzáró évértékelő - Paks


2012. december 16-án került sor a szakosztály évi munkájának értékelésére a Família Pizzériában. Szakosztályunk létszámának 95%-a megjelent a rendezvényen. Az évértékelőt Kiss Gábor edző és Kiss József szakosztályvezető tartotta. A vacsora után az egész éves munka és eredmények alapján jutalomban részesült Weisz Pál, Lénárt Viktória, Sima Tamás és Makovinyi Dorottya.

A szakosztály 35 versenyzője 24 önálló verseny 34 versenynapján álltak rajthoz 550-nél több alkalommal. A versenyzési kedvet és programok sokszínűségét a VTB (Városi Tájfutó Bajnokság) nyolc fordulós sorozata is nagymértékbe növeli. Külön öröm, hogy idén szépen szerepeltünk az Országos Bajnokságokon ahol a selejtezőkből többen is bejutottak a legjobb 24 közé. A többnapos Kupaversenyeken mindig akadt egy-egy dobogós helyezésünk, ami szintén jó. Jutalomútként pedig Olaszországba - Velencébe is eljutottunk.

Heti két szervezett edzésünk színvonalát nagyban emelte a tavasszal újrarajzolt Ürgemező térkép, melynek bővítése jelenleg is zajlik. Közben egy új területtel bővült a Paksi Lakótelep térkép is. Szerencsére minden edzésen 18-25 fő vesz részt, melynek téli időszaki lebonyolítását már csak csoportbontással tudjuk megoldani.

Idén pályázatot adtunk be a 2014-es Országos - Rövidtávú és Pontbegyűjtő csapatbajnokságra, melyet a Kalocsai SE-vel közösen megnyertünk.

Összegzésként azt mondhatom, hogy egy eredményekben és eseményekben gazdag évet zártunk, egy fokozatosan növekvő szakosztály létszámmal. Jövőre igyekszünk ezt a színvonalat tartani és meghaladni.

Kiss Gábor, edző  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ