Tájfutó szakosztály hírei2013. november 04.
Tájfutás
Négy versennyel zárult az őszi versenyszezon


Következő 4 versennyel zárult az őszi versenyszezon:

- Mecsek Kupa: Abaliget/Mecsek
- Országos Normáltávú Bajnokság: Salgótarján/Mátra
- Országos Csapatbajnokság: Tázlár/Kiskunság
- Őszi Spartacus Kupa: Várgesztes/Vértes

Mecsek Kupa, 2013.10.05-06.
A kétnapos rendezvényen Lénárt Viktóriának majdnem sikerült a dobogóra állni, végül a 4. lett. Sima Tamás és Lénárt Dániel pedig a felnőtt férfi mezőnyben ért el 7. és 8. helyezést. A versenyt Abaligettől D-re eső területeken rendezték, mely híres a 20-25 méter mély töbreiről.

2013. október 19-20-án Salgótarjánban volt a Normáltávú Országos Bajnokság selejtezője és döntője. Csapatunkból 3 fő került az A döntőbe: N16-ban, Lénárt Viktória 14., Makovinyi Dorottya 15., F18-ban Sima Tamás 25. helyen zárt. Weisz Pali igaz nem jutott be a legjobbak közé, de a B döntőt az 1. helyen zárta.

Az Országos Csapatbajnokságra két csapattal utaztunk el október 12-én Tázlár térségébe. Részletgazdag domborzat, ligetes területek jellemezték a versenyt, melyet az októberre nem igazán jellemző 25-28 fokos meleg is alaposan megnehezített. A serdülő lánycsapat pontszerző 7. helyen zárt Makovinyi Dorottya, Árki Viktória, Lénárt Viktória összeállítással, sajnos az ifi fiúk egy kisebb hiba miatt nem értek el eredményt.

Őszi Spartacus Kupa, 2013. november 2-3. A 2014-es év tájfutó szezonzáró nemzetközi versenyét Várgesztesen rendezte meg a Tabáni Spartacus Egyesület. A paksi tájfutók 15 fővel vettek részt a szintkülönbségekben gazdag terepen. Legjobb paksiként Sima Tamás 1. helyezést ért el F21C-ben. Lénárt Viktória összetettben mindössze 2,5 perc lemaradással lett 5. a serdülő lányok között, Kiss Gábor pedig az F21B kategóriában 6. helyezést ért el a kétnapos viadalon.

Következő versenyeink:
Városi Tájfutó Bajnokság 7. forduló: November 14. Szekszárd
Városi Tájfutó Bajnokság 8. forduló: December 16. Paks, ESZI csarnok
Szilveszteri futás: December 31. Paks, Teniszpálya

Fénykép:Kiss Gábor, edző  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ