Tájfutó szakosztály hírei2014. szeptember 22.
Tájfutás
Óriási érdeklődés a Pakson megrendezett Tájfutó Országos Bajnokságokon


A Paksi Sportegyesület Tájfutó Szakosztálya és a Kalocsai Sportegyesület közös szervezésében került megrendezésre a Tájfutó Szövetség egyik legrangosabb versenye, a Rövidtávú Országos Bajnokság és a Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokság Pakson az elmúlt hétvégén.

Az ASE csarnok és a műjégpálya közötti területen került kialakításra a cél és a versenyközpont. A közel 1000 főt itt kellően tágas környezet, rendezvénysátrak, színpad, sportszerárusok és egy nagy befogadó képességű büfé várta. A pályatervezés során maximálisan kihasználtuk a terep adta lehetőségeket. Szerencsénkre csak az eredményhirdetésen esett az eső, a verseny ideje alatt remek futóidő várta a versenyzőket.

A rövidtávú OB-n összesen 977 induló állt rajthoz 31 kategóriában. A legnívósabb bajnoki címet a felnőtt férfi kategóriában (F21-ben) Bakó Áron vehette át a Tabáni Spartacus SE versenyzőjeként, míg nőknél Szerencsi Ildikó lett a bajnok a Szegedi Vasutas Sport Kör futója.

A 6 paksi induló közül 3 fő jutott a legjobb 24 közé a délelőtti selejtezőből. A döntőben a serdülő lányoknál Makovinyi Dorottya 6., az ifjúsági lányoknál Lénárt Viktória 10. és a serdülő fiúknál Weisz Pál a 22. helyezést érte el.

A másnapi - vasárnapi Pontbegyűjtő Országos Csapat Bajnokságon 223 csapat nevezett 20 kategóriában.

A felnőtt férfi kategória bajnoki címe szintén a Tabáni Spartacus SE-hez került Liszka Krisztián – Bakó Áron – Morandini Viktor összeállításban.

Felnőtt nőknél a bajnoki cím Pécsre került a Kelemen Bernadett – Kovács Filoména – Péley Dorottya összeállítású csapathoz. Ők a Pécsi Vasutas Sport Kör tájfutói.

Paksiaknál a sajnos a dobogó esélyes ifjúsági női váltónkat egy hibapont miatt kizárták. Az ifjúsági fiúk 10. lettek (Sima Tamás - Weisz Pál - Debreceni Szabolcs) az N14-es csapatunk a 12. helyezést érte el (Kovács Karina - Feczer Zsófia - Ritter Kíra).

Mindkét nap végén nagyon pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzők részéről, ami megerősített bennünket abban, hogy érdemes volt belevágni egy ilyen nagy volumenű verseny megrendezésébe.

Köszönet a rendezvény fő támogatóinak: Paks Város Önkormányzata, Kalocsa Város Önkormányzata, Horányi Lámpacenter, SFN 2004 Security Kft, Demeter Természetjáró Egyesület, Klub Kávézó Bölcske, DC Dunakom Plusz Kft., Paksi Polgárőrség. És köszönet az önkéntes segítőknek!

Fényképek Molnár Gyula fotói:

ű


  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ