Tájfutó szakosztály hírei2014. november 18.
Tájfutás
Eredményesen zárták az évet a tájfutók


Lezárult a tájfutó versenyidőszak. Két országos és két nemzetközi kupaversenyen álltak rajthoz a PSE versenyzői.

Október 24-én az Országos Rövidtávú Váltóbajnokságon 2 csapatunk állt rajthoz Miskolcon, ahol a 18 éves korosztályban 17. helyezést ért el a Makovinyi Dorottya – Lénárt Viktória – Sima Tamás – Weisz Pál összeállítású váltó. Sajnos a felnőtt csapatunk egy hibapont miatt nem ért el helyezést.

Október 25-én szintén Miskolcon – immár normáltávon 3 csapatunk rajtolt el. Az előző napi gyenge szereplés után két pontszerző helyezést értünk el. Női ifjúsági csapatunk 6. lett Makovinyi Dorottya – Lénárt Viktória – Árki Viktória összeállítással és fiú ifi csapatunk pedig 8. helyezést ért el Sima Tamás – Weisz Pál – Kocsner Péter trióval. Felnőtt csapatunk a 14. helyezést érte el.

Az év utolsó Országos Bajnoksága után a Vértesbe utaztunk november első hétvégéjén az Őszi Spartacus Kupa nemzetközi tájfutó versenyre. A kimondottan szintes terepeken Weisz Anna ezüstérmes lett és Makovinyi Dorottya 4. helyezést ért el.

A versenyidőszak zárásaként sikerült még egy első helyezést elcsípni a november 15-16-án rendezett Őszi Boróka Kupán - Bócsa térségében. A PSE válogatottság előtt álló versenyzője, Makovinyi Dorottya a serdülő női mezőnyt utasította maga mögé a rendkívül technikás – borókás terepen.

Kiss Gábor, edző  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ