Tájfutó szakosztály hírei2015. szeptember 12-13.
Tájfutás
Rövidtávú Országos Egyéni és Váltó Bajnokság - Szeged


Az év leggyorsabb iramú tájfutó versenyén vettünk részt a szegedi Tisza-parton és Szeged belvárosában. A versenypályák a sprint kategóriába számítanak, ezért 2-3km hosszú és sok ellenőrző pontot tartalmazó pályák vártak minket. A délelőtti selejtezőn 4 fő jutott a délután döntők legjobb 24 futója közé.

A Szeged belvárosában rendezett döntőben Makovinyi Dorottya érte el a legjobb paksi eredményt a 7. helyezésével ifi kategóriában. Mögötte 10-ként ért be Lénárt Viktória, aki egy kisebb térdsérüléssel bajlódik. Szenior kategóriában Kiss Gábor 13. Weisz Pál pedig serdülőként a 16. helyezést érte el az „A” döntőben.

Másnap a rövidtávú váltó bajnokságra került sor. Sajnos a 14 éveseink 1 hibapont miatt érvénytelenül zárták a napot, viszont ifis csapatunk a 20. helyezést hozta Makovinyi Dorottya, Lénárt Viktória, Weisz Pál és Gyalus Gergő összeállításban. A váltók 2 fiú és 2 lány versenyzőből álltak, ahol az 1. futó lány, a 2. fiú, a 3. szintén fiú és a befutó újra lány.

Idén először tudtunk szenior váltót is indítani Endrődi József – Kovács Vera – Horányi György összetétellel. Végül a 27. helyen zárták a versenyt.

További programok az őszre:

Városi Tájfutó Bajnokság – Szekszárd, szeptember 24.
Kalocsa Kupa – Kaskantyú (Alföld), szeptember 26-27.
Mecsek Kupa – Abaliget (Mecsek), október 3-4.
Normáltávú OB – Pilisszentlélek (Pilis), október 17.
OCSB – POCSB – Miskolc (Bükk), október 24-25.
Őszi-Spartacus Kupa – Gánt (Vértes), november 7-8.
Velencei Tájfutó Verseny – Olaszország, november 12-15.

Fényképek: Kozák Máté 1-4; Pölhe Nikolett 5-7
  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ