Paksi Sportegyesület hírei2016. augusztus 19.
Elhunyt Zerza József, a Paksi Sportegyesület örökös tiszteletbeli elnöke


Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 80. évében elhunyt Zerza József, a Paksi Sportegyesület örökös tiszteletbeli elnöke.

Józsi bácsi 1936-ban született, és a Tolna Megyei Ruhaipari Szövetkezetnél dolgozott 39 éven keresztül. 1952-ben a Paksi Kinizsi aktív sportolója, majd később vezetőségi tagja lett, mint sajtó- és propaganda felelős. Pár évvel később pedig a Paksi SE elnöke. Hosszú évtizedekig kivette részét az egyesület életéből, nem telhetett el sportesemény nélküle és az utolsó években is, mikor a pályákra kimenni már nem tudott, az újságokban elsőként a paksi sporttal kapcsolatos híreket kereste.

De nem csak a PSE, hanem a megye sportéletében is aktív szerepet töltött be, hiszen volt a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a Megyei Sportszövetségek Szövetségének Számvizsgáló Bizottságának tagja is.

Cikkeket írt a Népsportba, később Nemzeti Sportba, a Tolna Megyei Népújságba, a Paksi Hírnökbe, és internetes újságokba is.

Egyesületünk 50 éves évfordulója alkalmából adott interjújában Józsi bácsi úgy fogalmazott: neki még a szíve is zöld-fehér. Sajnos ez a szív nemrég utoljára dobbant. Nyugodjék békében, emlékét örökre megőrizzük!


Elhunyt Zerza József

 

  VISSZA A PSE HÍREKHEZ