Tájfutó szakosztály hírei2016. szeptember 10-11.
Tájfutás
Rövidtávú egyéni és Rövidtávú váltó Országos Bajnokság - Gyöngyös, Mátrafüred


Makovinyi Dorottya pontszerző helyen!

A kétnapos bajnokság első napjának délelőttjén rendezték meg a selejtező futamokat Gyöngyös egyik lakótelepén. A selejtező futamokból az alábbi 4 főnek sikerült az A döntőbe, a legjobb 24 közé kerülni: Kovács Kíra, Makovinyi Dorottya, Tinnyei Petra és Kiss Gábor.

A délutáni döntő már sokkal technikásabb volt. Gyöngyös belvárosában volt a verseny, melyet sok sikátor, beugró, kapualj ás árkádok jellemeztek. Nagyon sok rövid, irányváltós átmentet volt, amikre még jobban kellett figyelni. Eredményeinket tekintve sikerült Makovinyi Dorottya révén N18A-ban egy 5. és Kiss Gábornak szintén egy 5. helyezést elérni F35A-ban.

Másnap 3 váltóval versenyeztünk immár Mátrafüreden. A pályák vonalvezetései inkább a települést körülölelő erdőben haladtak. Sajnos a legnagyobb eséllyel induló 14-es váltónk egy hibapont miatt kizárásra került. Felnőtt váltónk a 22. helyet szerezte meg Tinnyei Petra – Kiss Péter – Kiss Gábor – Makovinyi Dorottya összeállítással. Szenior váltónk szintén nem ért el értékelhető eredményt.


 


  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ