Ritmikus gimnasztika szakosztály hírei2017. március 25-26.
Ritmikus gimnasztika
Diákolimpia Regionális Döntő - Somogyjádon


Első alkalommal került megrendezésre március 25-26-án Somogyjádon a gyönyörű és hatalmas új építésű tornacsarnokban a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Regionális Döntő és a Berczik Sára Emlékverseny Regionális Döntő, amely méltó helyszínt biztosított mind a két verseny számára.

Maratoni versenyen vagyunk túl, rengeteg gyereket neveztek a versenyre - nyilatkozta a megmérettetés után Falusi Lívia vezetőedző. A Paksi Sportegyesület versenyzői, akik ez alkalommal iskolájuk színeiben indultak, a népes mezőnyben is megállták helyüket, jól szerepeltek és bejutottak az Országos Döntőbe, amely május 27-én veszi kezdetét.

A Berczik Sára egyéni versenyében is remek formában versenyeztek a paksi lányok. A kilenc fős alakulatból hat versenyző továbbjutott és részt vehet az Országos döntőben. Egy sportolónk egy hirtelen sérülés miatt nem tudott a szőnyegre állni, így sajnálatos módon nem mutatta be gyakorlatait a versenybíróknak.

Eredmények:

- Arany minősítés junior szabadgyakorlat: Nagy Dóra, Zántó Réka, Szécsényi Anna
- Arany minősítés junior összetett: Nagy Dóra, Zántó Réka, Szécsényi Anna, Ohmacht Vanda
- Ezüst minősítés szabadgyakorlat: Ohmacht Vanda
- Csapat IV. korcsoport III. hely: Baka Adelina, Békési Rebeka Viktória, Nagy Dóra, Ohmacht Vanda, Szécsényi Anna (Vak Bottyán Gimnázium)
- Csapat I. korcsoport II. hely: Lisztmajer Panna, Nagy Hanga, Nagy Nóra, Takács Petra (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)
- Csapat III. korcsoport I. hely: Bodonyi Réka, Márton Eszter, Nagy Dominika, Tar-Lukács Hanna (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)
- Ezüst minősítés gyermek korcsoport szabadgyakorlat: Pákolitz Zsófia
- Bronz minősítés gyermek korcsoport szabadgyakorlat: Fábián Lujza
- Arany minősítés serdülő összetett: Márton Eszter, Nagy Dominika        VISSZA A RITMIKUS GIMNASZTIKA HÍREIHEZ