Paksi Sportegyesület hírei2017. március 28.
Évi rendes közgyűlés


A Polgármesteri Hivatal nagytermében március 28-án tartotta Egyesületünk a minden évben esedékes közgyűlését. A megjelent 53 küldött elfogadta az Elnökség 2016. évről szóló beszámolóját, a Számvizsgáló Bizottság munkájáról, valamint a gazdálkodásról szóló beszámolót. Döntés született a jogszabályi változások miatt szükségessé vált alapszabály módosításról is.

További bizalmat szavazott a tagság a regnáló elnökségnek, melynek a következő négy éves ciklusra is elnöke dr. Blazsek Balázs, tagjai: Bognár Péter, Bordács József, Etessy Gábor, Faller Dezső, Haraszti Zsolt, Hermesz Lajosné, Mittler István és Süli János.

A Számvizsgáló Bizottság elnöki posztjáról leköszönt Hirth Józsefné, aki 12 évig vezette a Bizottságot, mostantól azonban a család, az unokákkal való foglalkozás tölti ki mindennapjait. Helyére Weisz Terézt, míg Bizottsági tagnak Benedeczki Ritát és Endrődi Józsefet választották meg a küldöttek.

A közgyűlés keretében adta át dr. Blazsek Balázs elnök és Balog Judit ügyvezető igazgató az „Év edzője” és „Év sportolója” díjakat. Előbbit Feil Ádám ökölvívó edző, míg utóbbit Fehér Zsolt, a Karate Szakosztály versenyzője vehette át.

Feil Ádám:

Életét a sportnak szentelte. Már 12 éves korában rúgta a bőrt és csak 1971-ben fejezte be labdarúgói pályafutását. 1965-ben ismerkedett meg az ökölvívással, melynek a mai napig elhivatottja. Mindig hű maradt városához, számára sport és Paks összefonódik. 1976. óta a PSE ökölvívó edzője, sok bajnok nőtt fel a keze alatt és sok-sok fiatal ismerte meg általa az ökölvívást, a sport szeretetét.

Versenyzőként számtalan nagy meccsen állt a ringben, edzőként számtalan nagy meccsen támasztotta köteleket – kívülről. Kinevelt jó pár bajnokot, és egy olyan szakosztály épült fel többek között az ő kezei alatt, amelynek csodájára jártak az emberek 80-as években. Olyan kiváló öklözőket indított el a siker útján, mint Dudás Mihály, Magyar István, Erős Lajos vagy ifjabb Balzsay Károly.

A profi boksz világába is belekóstolt Bognár László és Kalocsai Zoltán edzőjeként, nem is eredménytelenül. 2000-ben a Magyar Ökölvívó Szövetség részesítette elismerésben, egy évvel később a Tolna Megye Sportjáért kitüntetést vehette át, majd 2006-ban a Paks Város Sportjáért díjban részesült. Éltes kora ellenére a mai napig nagy odaadással, lendülettel teszi dolgát az edzéseken és neveli, oktatja az ökölvívó palántákat.

Feil Ádám

Fehér Zsolt:

A Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díjazottja Jó Tanuló, Jó Sportoló kategóriában. Öt éve tagja, illetve aktív versenyzője az Egyesületnek. 2016-os év kiemelkedő egyéni és csapat eredményei:

Világbajnokság (Bulgária): 6. hely Kumite
Stílus OB: 2. hely Kata, 2. hely Kumite, Csapat Kata 2. hely
Diákolimpia: 3. hely Kata, 3. hely Kumite
Nyílt Stílusbajnokság: 2. hely Kata, 1. hely Kumite, 2. hely Csapat Kata
Magyar Karate Szövetség Minősítő OB: Kata 3. hely, 3. hely Kumite
Mikulás Kupa: 1. hely Kata és 1. hely Kumite

Fehér Zsolt


 

  VISSZA A PSE HÍREKHEZ