Tenisz szakosztály hírei2017. július 20.
Tenisz
3. hely a Red Star Openen – Belgrád


Belgrádban került megrendezésre az elmúlt hétvégén a Red Star Open teniszverseny, ahol a PSE Tenisz Szakosztályának senior versenyzője, Barta Attila a 3. helyet szerezte meg és 20 világranglista ponttal gyarapította eddigi pontszámát.

A versenyről így nyilatkozott:

2. kiemeltként indultam a versenyen. Sajnos csak 6 fő vett részt a korosztályomban, így kettő, háromfős csoportba lettünk sorolva. A hozzám sorsolt kettő játékos közül az 1-es teniszezővel már játszottam korábban és akkor viszonylag könnyedén legyőztem. A 2-es teniszezővel kellett volna játszanom vasárnap, de mivel nagyon kikapott az 1-es játékostól, így inkább feladta ellenem a mérkőzést.

Mint később kiderült ezzel nem kedvezett nekem, mert így vasárnapra előre hozták az 1-es játékossal a mérkőzésem, aki már játékban volt és megszokhatta a pályát és körülményeket. Szóval az erősebb ellenfelem ellen kellett helytállnom, amit még nehezített az erős szél is. Sajnos a döntő szettben kikaptam, ami nagyon rosszul esett, hiszen egy képzetlenebb játékostól kaptam ki, de a körülmények neki kedveztek. Eredmény: Miodrag Babovics – Barta Attila: 6/2, 2/6, 6/4.

Múlt évben ezen a versenyen döntőt játszottam és csak döntő szett tiebreak-ban kaptam ki. Most ezt nem sikerült megismételni, de én úgy tartom, hogy minden egyes vereség még erősebbé tesz. Egy biztos: Miodrag soha többé nem fog legyőzni.VISSZA A TENISZ HÍREKHEZ