Tájfutó szakosztály hírei2018. május 13.
Tájfutás
Ezüstérem az Ultrabalatonon! - Balaton


Tájfutóink a 8 fős férfi kategóriában 2. helyet szereztek a május 11-13. között megrendezett nagyszabású Ultrabalaton váltóversenyen! Abszolútban 1275 csapatból 21. helyezést értek el!

A korai rajtolásnak köszönhetően 70 km után már első csapatként futottak a célig, így ők voltak a legelsőnek beérkező egylet. „Érdekes volt úgy végig futni a távot, hogy nem láttunk sem előttünk sem mögöttünk egyetlen ellenfelet sem" – mondta Kiss Gábor edző.

A csapattagok 41 km és 17 km közötti távokat futottak a nap folyamán több szakaszra lebontva. Az első 150 km-ben 2-3 szakaszokat összevonva futottak, majd az utolsó 70 km-en minden váltóponton váltottak.

A csapattagok: Böröcz Ildikó, Kovács Karina, Lénárt Viktória, Gábor Anita, Gábor József, Aradi Bence, Kiss Péter és Kiss Gábor. A két kísérő Kovács Vera Anikó és Aradi Tamás segítette folyamatosan a csapattagokat a 221 km-es táv legyőzésében, melyet 17 óra és 4 perc alatt sikerült teljesíteni!

„Óriási élmény volt a csapatunkkal együtt körbefutni a Balatont! Nagyon jó volt látni, hogy minden csapattag beleadta a tudása, tehetsége legjavát, aminek meg is lett az eredménye!" – nyilatkozta Kiss Gábor.

Ultrabalaton

Ultrabalaton

Ultrabalaton

Ultrabalaton


  VISSZA A TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY HÍREIHEZ