Tájfutó szakosztály hírei2007. augusztus 05.
Tájfutás
Kiss Péter 2. helyezése


A Paksi SE tájfutó csapata az elmúlt héten teljesítette az idei pécsi Hungária Kupa 5 napját. A versenyt joggal várták a paksiak, hiszen ezelőtt pontosan 10 éve rendezték meg a pécsiek a magyar 5-napost. A paksi versenyzők keményen küzdöttek a pécsi dombokon a technikailag nehéz pályákon. Közülük Kiss Péter az F21C kategóriában érte el a legjobb napi eredményt egy második helyezést. A napi 1400 induló alaposan megtöltötte a kategóriákat, és ezzel fokozta a verseny erősségét.
Az első két nap versenyközpontja Abaligeten volt, a 3. napon pihenésképpen a versenyzők Harkányba utaztak, hogy egy sprint távval is gazdagodjon az ottlétük 5 napja. Természetesen a versenyközpont a termál fürdő területén volt. A 4-5. nap Orfűn volt megrendezve, ahol a Vörös-hegy és a Vízfő töbröse adott kemény technikai feladatokat a tájfutóknak.
A rutin és a sok pécsi Mecsek-kupai részvétel legfőképp Kürti Istvánnak (F50B) és Kiss Péternek (F21C) kedvezett, kik közül István a 12., Péter a 6. helyezést szerezte meg az erős nemzetközi mezőnyben. A további helyezéseket tekintve Dömötör Balázst is ki szeretném emelni, ő ugyanis az F21B kategóriában lett 26., ami a közel 60 fős mezőnyben egy erős eredmény.
Endrődi József szintén az F50B-s kategóriában indult, amelyben Kürti István is rajthoz állt. Józsi a 39. helyen zárta az 5. napot.
A többi paksi induló közül Dominik Lázár 13. helyezése emelkedik ki. Lázár is évek óta rendszeresen részt vesz a leghosszabb magyar versenyen. A szakosztályból még Séllei Marcell és Bosnyák László tudta teljesíteni az 5 napot hiba nélkül, ők az 50. és az 55. helyen zárták a versenyt.
A lányokat Endrődi Erika képviselte N21C kategóriában, ám neki is volt egy hibás napja.
Összességében egy jól szervezett versenyen vehettek részt a paksi versenyzők, szerencsére az időjárás is a szebbik arcát mutatta.

A következő versenysorozat szeptemberben kezdődik, onnan folytatjuk.


Fényképek: