Tájfutó szakosztály hírei2008. május 06.
Tájfutás
Egyéni tájfutó és elektronikus pontrendszerű gyakorló verseny


2008. évi egyéni tájfutó verseny - diákolimpia

A Tolna Megyei Tájfutó Szövetség Gerjenben rendezte a 2008. évi egyéni tájfutó versenyt, amely egyben diákolimpiaként is szerepelt a versenynaptárban. Tájfutó Szakosztályunk sportolói három kategóriában is rajthoz álltak és Mittler József tanítványai ismét kitettek magukért. N18-as kategóriában Lajkó Nikolett, F16-ban Adorján Tamás és F18-ban Séllei Marcell nyakába akasztották az aranyat. Második helyen végzett kategóriájában Bors Márton és Séllei Marcell.
Következő héten Táborfalva térségében rendezték a Postás Kupát. A terep nem volt ismeretlen a PSE versenyzőinek, hiszen nem először vették itt birtokba a tájat. A kilenc résztvevő ország 780 sportolója között sem kellett a PSE-seknek szégyenkezni, hiszen Kürti István a 3., míg Dömötör Balázs a 9. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Fényképek:
Elektronikus pontrendszerű gyakorló verseny

Az idei évtől a Magyar Tájfutó Szövetség a skandináv országokhoz hasonlóan, a sportcsarnokokban lebonyolításra kerülő elektronikus pontrendszerű gyakorló versenyeket szervez. A Tolna Megyei Tájfutó Szövetség a megyében lévő sportcsarnokokban népszerűsítő, bemutató versenyeket szervez. A paksi iskolákat szeptembertől vonják be a programba, méghozzá a testnevelési órák keretében. A régi zsírkrétás és lyukasztós rendszert a sportident elektronikus érzékelő váltja, amely alapján a verseny után az eredményt projektoron keresztül azonnal megtudja, látja a versenyző. A Paksi SE tájfutói is kipróbálták az új rendszert.


Fényképek: